22 januari 2008

Citronmuffins med pistagenötter

Muffins, muffins, muffins! Så lätta att variera utifrån ett bra grundrecept - den här gången blev det citronsmak med pistagenötter samt citronglasyr. Citronglasyren gör faktiskt det där lilla extra!
Citronmuffins med pistagenötter
(12 st)

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 citron
50 g pistagenötter, hackade
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

florsocker
saft av 1/2 citron

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda citronskal, hackade pistagenötter, mjöl och bakpulver och rör ner allt i äggsmeten. Rör till sist i mjölken. Grädda i muffinsformar (fyllda till ca 3/4) ca 15 minuter. Blanda glasyr av florsocker och citronsaft till lagom konsistens. Ringla eller häll över de varma muffinsarna och låt svalna.

Inga kommentarer: