Här skriver jag ner min variant som räcker till en liten form. Fullstorleksreceptet finns naturligtvis i boken eller t ex här. Jag hade nämligen inte nog Philadelphiaost till glasyr... och inte blev det dubbla lager fyllning heller. Jaja. God, snabb och enkel - vad mer kan man begära av en kaka?
Pepparkakscheesecake i miniformat
(2-3 port)
Botten:
Ca 10 pepparkakor
20 g smält smör
Fyllning:
200 g Philadelphiaost, light funkar bra
3/4 dl strösocker
1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 1/2 krm malen kanel
1 1/2 krm malen ingefära
en nypa malen kryddnejlika
1 ägg
Topping:
ca 5 pepparkakor, krossade
Sätt ugnen på 175 grader. Mortla pepparkakorna och blanda med smöret. Bred/tryck ut i en liten form. Ställ i kylen. Rör ihop Philadelphiaost och socker. Blanda i mjöl och kryddor, rör till en slät smet. Tillsätt ägget och rör om. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska ha stelnat i mitten. Låt den kallna och stå så länge du vill (den blir bara godare). Vid servering, krossa pepparkakor och strö över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar