06 januari 2008

Katalansk kikärtssallad med chorizo

Ytterligare en tapasvariant som visade sig lyckad är den här katalanska kikärtssalladen (eller ensalada catalana de garbanzos) ur nedan nämnda tapasbok. Dessutom fick jag äntligen användning för den där burken med kikärtor som stått i skafferiet alldeles för länge för min smak. Kan faktiskt tänka mig att salladen blir godare dagen efter eftersom kikärtorna bör bli lite mosigare efter uppvärmning.

Katalansk kikärtssallad med chorizo
(4 port)

1 burk kikärtor
olivolja
1 rödlök, skivad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 chorizo, i tunna skivor
2 lagerblad
svartpeppar
5-6 cocktailtomater, i kvartar, eller 1 tomat, hackad
persilja, grovhackad

Låt kikärtorna rinna av men spara 2 msk av spadet. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök, chorizo och lagerblad i ca 5 minuter på mellanvärme. Rör ner kikärtorna tillsammans med spadet och stek i några minuter till. Kikärtorna får gärna bli lite mosiga, tryck till lite med stekspaden. Blanda i cocktailtomaterna eller tomathacket samt persiljan innan servering. Peppra.

Inga kommentarer: