02 december 2007

Vintrig chorizogulasch

En årlig adventstradition är att en viss eftermiddag stå i Lundagård med en kopp vinglögg och sällskap av några hundra andra för att se när julträdet tänds och så skedde även i år, närmare bestämt idag. Dock gjorde det regniga och ruskiga vädret att det var skönt att komma hem och snabbt fixa till en varm och spicy gryta! Funkar säkerligen lika bra i snöväder... längtar.

Chorizogulasch
(4 port)

300 g nötfärs
smör till stekning
1 chorizokorv
2 gula lökar
3 paprikor av valfri färg
1 burk krossade tomater, gärna med chilismak
1 tsk sambal oelek
2 grönsaks- eller köttbuljongtärningar
1 liter vatten

Skär korven i små bitar. Hacka lök och paprika. Fräs färsen och löken i smöret i en stor gryta. När färsen är genombrynt, tillsätt korv, lök och paprika och fräs några minuter till. Smula i buljongtärningarna och tillsätt sambal oelek. Häll i de krossade tomaterna och vattnet. Koka 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med matlagningsyoghurt att klicka i varje tallrik och bröd!

1 kommentar:

Anonym sa...

mmm så gott och värmande det såg ut!