Julkryddig kyckling med honungsrostad sötpotatis
(2 port)
1 rödlök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
5-6 kryddpepparkorn, mortlade
1/2 msk färsk ingefära, finhackad
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 röd chili, finhackad (ta bort kärnorna)
1/2 tsk kanel
några drag med muskotkvarnen
2 kycklingfiléer
Sötpotatis:
2-3 sötpotatisar, beroende på storlek
honung
olja
salt, peppar, citronskal
Yoghurtsås med mango chutney:
2 dl matlagningsyoghurt
sambal oelek
mango chutney
I en plastpåse, blanda finhackad lök och vitlök med samtliga kycklingkryddor, honung och äppelcidervinäger. Lägg i kycklingfiléerna och knyt åt. Låt marinera så länge som du kan, allt från 30 min till över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisarna i 1 cm stora tärningar, lägg i en ugnsfast form och drizzla honung och olja över. Salta, peppra och strö gärna rivet citronskal över (eller använd kvarn med citron, peppar och salt). Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Lägg sedan kycklingen i en form och häll marinaden över. Sätt in kycklingformen bredvid sötpotatisen och stek i ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt (använd gärna ugnstermometer!). Blanda ihop såsen med yoghurt, sambal oelek och mango chutney enligt egen smak. Servera med något grönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar