
(4 port)
500 g färdigköpt risgrynsgröt (1 "korv")
2 ägg
3/4 dl grädde (matlagningsgrädde funkar bra!)
2 msk socker
1 paket saffran
1/2 dl hackad mandel eller hackade hasselnötter
ev 1 dl russin
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman grädde och ägg i en bunke. Blanda i gröten, sockret, saffran, mandel och eventuellt russin. Häll smeten i en liten smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen tills smeten stelnat och ytan fått fin färg, 20-30 minuter. Servera ljummen med sylt och gärna lite grädde.
(På bilden syns en pöl av matlagningsgrädde för det var all grädde som vi hade hemma. Kan tänka mig att lättvispad vispgrädde också funkar...)
1 kommentar:
En kul och god efterrätt! Behöver dock (hemmagjord) sylt på sig för att bli fulländad!
Skicka en kommentar