29 september 2007

Papardelle alla contadina

Fin titel på en god pastarätt med lite lyxigare ingredienser som passar en lördagskväll. Går dessutom snabbt att göra - såsen kokas ihop medan pastan kokar. Stora möjligheter finns att variera rätten: ta valfri sorts svamp, ta valfria örtkryddor, ta vilken pasta som helst osv.

Bilden visar resterna av såsen utan parmesan och pasta...

Papardelle alla contadina
(2 port)

2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk olivolja
50 g parmaskinka
ca 100 g svamp, t ex skogschampinjoner
1/2 gul lök
2 tsk kalvfond
1/2-1 dl torrt vitt vin
1/2 paket krossade tomater
1/2 paket papardelle eller annan pasta till 2 pers
1 dl riven parmesanost

Finhacka vitlöken. Strimla parmaskinkan. Hacka svampen grovt. Skala och finhacka lök och resterande vitlök. Värm olivolja i en traktörpanna. Lägg i finhackad lök, vitlök och persilja. Fräs någon minut och lägg sedan i den strimlade skinkan och svampen. Låt fräsa i några minuter. Smula i buljongtärningen. Häll i vinet och låt koka in. Häll därefter i tomaterna och låt sjuda några minuter. Salta och peppra. Koka pastan al dente. Låt rinna av och blanda med sås och parmesanost. Servera genast med extra parmesan och ev. bröd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill du ha ett par ovanligare chili så maila mig din adress så skickar jag över det.
Och testa absolut chilibrödet