Till den ljumma kakan är det gott med en röra av något slag - testa crème fraiche eller yoghurt med lite vaniljsocker i. Grädde och glass funkar ju också alltid.
Lingon- och kardemummakaka
125 g smör
2 1/2 dl råströsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3/4 tsk kardemummakärnor, grovkrossade
1 1/2 dl lingon (frysta går bra)
1 msk råströsocker eller pärlsocker att strö ovanpå kakan
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröda en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemummakärnor och rör ned i smeten. Tillsätt till sist lingonen och rör om försiktigt. Häll/bred ut smeten i formen. Strö över råströsocker eller pärlsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Servera ljummen med t ex en klick matlagningsyoghurt blandat med vaniljsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar