Testade en grej från Allt om Mat, avdelningen Fredagsgourmet, idag: snabb tiramisu. Fördelen: tog ungefär två minuter från att kylskåpsdörren öppnas till att servering sker. Nackdel: var lite väl snabb - borde ha låtit kaffet svalna så hade hela efterrätten blivit godare. Dessutom skulle jag ha använt en annan likör med mer kaffesmak, det stod Kahlua men jag tog lattelikör från Tyskland. Hur som helst, skriver ner receptet som jag tror att jag borde ha gjort istället. Smaken var ju helt OK trots allt. Dock blir det inget foto...
Supersnabb tiramisu
(2 port)
1 1/2 dl mandelbiskvier
2 msk kaffelikör
2 msk starkt kallt kaffe, gärna espresso
1 dl ricotta
1/2 dl kelda vaniljsås
kakao
Gör i ordning kaffet och låt det svalna! Vispa upp vaniljsåsen så att den blir fylligare, blanda med ricottan. Lägg hälften av mandelbiskvierna i ett smalt glas och häll det kalla kaffet och kaffelikören över. Låt stå någon minut. Lägg hälften av vaniljvisp/ricotta-röran ovanpå, därefter resten av mandelbiskvierna och sedan vaniljricottan igen. Toppa med att strö lite kakao över. Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar