05 augusti 2007

French toast som söndagsfrukost

Brukar göra scones till frukost varje helgmorgon men inte idag! Idag blev det istället french toast med ricotta, bär och basilikasocker!

Receptet kommer från Leilas middagstips - en bok som jag mer och mer kan rekommendera. Hittills har allt jag gjort från den varit supergott! Mestadels enkla recept som går att ändra på efter egen smak och tycke. Snygga bilder också!

French toast med ricotta, bär och basilikasocker
(2 port)

1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
rivet skal av 1 apelsin
4 skivor vitt bröd
smör
1 dl ricotta
färska bär eller frukter eller bägge delarna

Basilikasocker:
1/2 dl strösocker eller råsocker
1/2 kruka basilika

Blanda ägget med mjölet i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget till en klumpfri smet. Rör ner apelsinskalet. Mortla (eller shaka med Jamie-shakern) basilika och sockret till ljusgröna smulor. Hetta upp smöret i en stekpanna. Doppa brödet hastigt i smeten och stek tills gyllene. Servera genast med bär och ricotta och basilikasockret.

(Jag använde frysta hallon, björnbär och mango som tinades lite lagom innan serveringen - smarrigt!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det där vill jag ha till frukost imorgon (helst serverat på sängen ;)

Anonym sa...

Vi intygar glatt och villigt att det var en superb frukost som vi gärna avnjuter fler gånger!
kram
mamma, pappa och Ulle