Apropå krabbor - visste ni att den japanska jättekrabban kan ha 3,7 m i räckvidd mellan klorna? Det är därför jag inte dyker.
(Bild & fakta från ungafakta.se)
Crab cakes med chilimajonnäs
(2-3 port)
Chilimajonnäs:
1 dl majonnäs
2-3 tsk chilivitlökssås (eller 1 röd chili, finhackad + 1 vitlöksklyfta, pressad)
1 1/2 tsk citronsaft
Crab cakes:
1 msk olivolja
1 röd paprika, finhackad
1 röd lök, finhackad
1/2 liten röd chili, urkärnad och finhackad
1 burk salladskrabba (liten, typ 120 g krabbkött)
1 ägg
3 dl ströbröd
Blanda majonnäs, chilivitlökssås (eller chili och vitlök) med 1 1/2 msk citronsaft. Ställ kallt. Värm 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika, lök och chili, fräs i 3 minuter. Lägg i en skål. Blanda i krabbköttet, ägg, 2 msk chilimajonnäs, 1 msk citronsaft och därefter 1 dl ströbröd. Smeten ska vara ganska fast! Är den för lös, ha i mer ströbröd. Ställ skålen med smet kallt i minst en timme, gärna längre. När det är dags att äta, gör biffar av smeten och vänd dem i ströbröd. Stek i 2 msk olja, några crab cakes i taget, ca 3-4 minuter på varje sida beroende på storlek. Servera med chilimajonnäs, citronklyftor och sallad.
Blanda majonnäs, chilivitlökssås (eller chili och vitlök) med 1 1/2 msk citronsaft. Ställ kallt. Värm 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika, lök och chili, fräs i 3 minuter. Lägg i en skål. Blanda i krabbköttet, ägg, 2 msk chilimajonnäs, 1 msk citronsaft och därefter 1 dl ströbröd. Smeten ska vara ganska fast! Är den för lös, ha i mer ströbröd. Ställ skålen med smet kallt i minst en timme, gärna längre. När det är dags att äta, gör biffar av smeten och vänd dem i ströbröd. Stek i 2 msk olja, några crab cakes i taget, ca 3-4 minuter på varje sida beroende på storlek. Servera med chilimajonnäs, citronklyftor och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar