Lyckade blev däremot kakorna med kanderad ingefära (ja, jag hade en stor påse hemma) och valnötter! Kanske inte så konstigt - har man ett bra grundrecept på cookies kan man blanda ner nästan vad som helst som smaksättning. Här fick lite vit choklad följa med nötterna och ingefäran, smarrigt.
Havrecookies med ingefära, valnötter och vit choklad
(ca 20 st)
3 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
1/2 dl kanderad ingefära, finhackad
1 dl valnötter, hackade
50 g vit choklad, grovhackad
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i smält smör och ägg, därefter ingefära, valnötter och vit choklad. Forma runda bollar, ca 20 st, och lägg med några centimeters mellanrum på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 10-13 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar