30 juli 2007

Snabba kräftstjärtar i gott sällskap

Ännu en supersnabb middag idag: kräftstjärtar med ruccola, plommontomater och vitt vin. Härligt med sådana rätter som slängs ihop medan pastan kokar och som består av vad som finns i kylen och som ändå smakar superbra!

Koka en portion pasta av valfri sort. Medan pastan kokar, fräs en hackad salladslök och 1-2 plommontomater i kvartar i lite olivolja. Salta och peppra. När det fräser som bäst, häll på en skvätt vitt vin och låt koka in något. Häll på lite matlagningsgrädde och koka ihop ännu lite till. Eventuellt skär såsen sig men det fixas lätt med en gnutta maizena - såsen blir dessutom fylligare då. När pastan är färdig, låt den rinna av. Ta en näve ruccolasallad och valfritt antal kräftstjärtar och rör ner i vingräddsåsen. Blanda i pastan också. När allt är genomvarmt, servera! På bilden är en liten timjanskvist eller två med också...


Inga kommentarer: