31 juli 2007

Mixad ruccola - utmärkt till grillat!

Såg ett recept någonstans med mixad ruccola - blev en snabb sås till de grillade biffarna häromdagen. En liten varning - skölj ruccolan noga men låt den rinna av ordentligt också! Annars blir såsen lite väl tunn.
Ruccolasås med yoghurt och crème fraîche
(4 port)

1 påse ruccola (ca 80 g), välsköljd och välavrunnen
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl crème fraîche av valfri fetthalt
Ev. lite flytande honung

Mixa ruccolan med olivolja och pressad vitlök. Salta och peppra. Blanda i yoghurten och crème fraichen. Smaka av. Tycker du att såsen är för syrlig, ha i lite honung.

1 kommentar:

Tusset sa...

jag gjorde en ruccola och fetaost pesto i våras som blev riktigt god.. om jag bara kunde komma ihåg receptet