
Havrerutor med vit choklad
(1 form 20x30 cm, ca 50 bitar)
175 g smör
1/2 dl ljus sirap
70 g mörkt muscovadosocker + 30 g råströsocker (eller 100 g ljust muscovadosocker)
8 dl havregryn
200 g vit choklad
2 dl frysta hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Klä formen med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull, blanda i sirap och socker. Rör tills sockret har löst sig. Rör i havregrynen. Ta av kastrullen från värmen. Hacka hälften av chokladen och rör ner i smeten. Bred ut i långpannan och grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen. Smält under tiden resten av chokladen över vattenbad. När kakan är färdig, ta ut och strö de frysta hallonen över. Ringla sedan chokladen över hallonen. Skär kakan i bitar medan den är varm men ät den gärna kylskåpskall.
1 kommentar:
MMMM detta låter ju fantastiskt gott. Och absolut inte den värsta kaloribomben. (Tänker på bikikin nästa år)
Måste prövas.
Skicka en kommentar