En klassiker i familjen har sedan länge varit björnkakan! Helt enkelt en vanlig sockerkaka som är smaksatt med kanel och kardemumma. Snabbt, enkelt, gott!
Björnkaka
2 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
2 tsk kanel
1 1/2 dl mjölk
100 g smör
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret. Rör ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör i mjölken och sist det smälta smöret. Grädda ca 40 minuter.
1 kommentar:
Hej! Hittade nyss din blogg och jag gillar den verkligen, kändes hemtrevlig och intressant från första ögonkastet! Blev jättesugen på dina lingon- och nougatcookies, de ska jag absolut prova på, kanske till påsk?! :) /Maria
Skicka en kommentar