
Lammfärscurry
(4 port)
500 lamm- eller köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 röd paprika
olja eller smör
1 msk riven färsk ingefära
2-3 tsk curry (eller efter smak)
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
4-5 dl vatten
1 tärning köttbuljong
2 dl frysta gröna ärter eller 2 nävar haricots verts
3 msk hackad bladpersilja
salt, peppar
Hacka lök, vitlök och paprika. Låt fräsa i olja tills det tar färg. Tillsätt färsen och bryn den tills den smular sig. Blanda i ingefära, curry, gurkmeja och paprikapulver och låt det fräsa med en stund. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljong och låt såsen koka under lock ca 25 minuter. Blanda ner ärterna och koka ytterligare 3-5 minuter. Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en klick matlagningsyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar