Egentligen tycker jag att curry är som godast på hösten och vintern. Det är ju så mycket att kura ner sig i en filt i soffan och äta en skål med någon curryvariant och ris medan det regnar (eller mer sällan här nere snöar) utanför. Men ibland så sätter currysuget in på våren också. Tur att det finns snabba köttfärscurrys att fixa till då, som den här som ursprungligen kommer från tidningen Land av alla ställen!
Lammfärscurry
(4 port)
500 lamm- eller köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 röd paprika
olja eller smör
1 msk riven färsk ingefära
2-3 tsk curry (eller efter smak)
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
4-5 dl vatten
1 tärning köttbuljong
2 dl frysta gröna ärter eller 2 nävar haricots verts
3 msk hackad bladpersilja
salt, peppar
Hacka lök, vitlök och paprika. Låt fräsa i olja tills det tar färg. Tillsätt färsen och bryn den tills den smular sig. Blanda i ingefära, curry, gurkmeja och paprikapulver och låt det fräsa med en stund. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljong och låt såsen koka under lock ca 25 minuter. Blanda ner ärterna och koka ytterligare 3-5 minuter. Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en klick matlagningsyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar