03 april 2007

Chicken soup for the Indian soul... typ

För att fortsätta på currytemat lite - det är ju faktiskt påsk och curry är ju gult... Recept från Arla.

Currykycklingsoppa
(4 port)

2 kycklingfiléer (ca 250 g)
1 dl vatten
1 äpple, gärna syrligt
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 gul lök eller en bit purjo
2 grönsaksbuljongtärningar
smör
1 krm socker
1-2 msk curry
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl hackad persilja
2 burkar passerade tomater à 400 g (krossade tomater går också bra)

Strimla persiljan. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.

Inga kommentarer: