Dags för söndagsstek, visserligen kalkonvarianten men ändå. Marinerade i olivolja, citronsaft, timjan, rosmarin, salt och peppar och så in i 175 grader tills innertemperaturen var 75 grader. Rostade rotsaker (morötter, palsternacka, potatis samt rödlök) under tiden bredvid steken. Dessutom hade vi en varm sallad på smörstekta champinjoner och ruccola till samt sås på ugnsskyn, matlagningsgrädde och lite citronbalsamicocrème.
Riktig söndagsmiddag alltså!
Till efterrätt? Marängswiss med hemmagjord chokladsås (lika delar kakao, socker och vatten + några mörka chokladbitar som får smälta i)! Mmm...
2 kommentarer:
Oj, det måste vara välgräddad kalkon! 175 graders innertemperatur...
Här i Bromma hade vi lammstek men den tog jag ut ur ugnen när den var uppe i 75 grader. Sedan lyckades jag lägga ugnstermometern på en spisplatta som jag satte på av misstag så nu är den alldeles bucklig på baksidan men verkar fungera ändå, i alla fall så länge batterierna räcker.
Mamsen
Jaja! 175 eller 75 - vem räknar? Kolgrillad kalkon är väl också gott? Kram!
Skicka en kommentar