15 mars 2007

Aubergine + feta = kan det bli bättre?

Jag verkar ha en faiblesse för auberginegratänger, gärna i kombination med fetaost (se tidigare inlägg...). Hur kan jag annars förklara att jag ikväll skulle göra söta små auberginerullar med fetaostfyllning i tomatsås och det hela slutade som aubergine varvat med köttfärs, fetaost och tomatsås istället? Hmm. Visserligen samma ingredienser men något annorlunda serveringssätt alltså.

Auberginegratäng med fetaost och köttfärs
(3 port)

2 auberginer
ca 400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
1 pkt krossade tomater (gärna smaksatta)
sambal oelek efter smak
ev crème av soltorkade tomater
150 g fetaost

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginerna så tunt det bara går, salta dem lätt och stek i ugnen i ca 10 minuter tills de är mjuka. Stek under tiden köttfärsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Koka upp de krossade tomaterna med sambal oelek och annan önskad smaksättning.
Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en form, täck med köttfärs och smula fetaosten ovanpå. Täck med aubergineskivor och häll tomatsåsen över. Stek i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter jättegott, måste också prova. Undrar bara om det går hem hos mannen min...

Anonym sa...

Oj det låter väldigt trevligt:) Får ta och testa detta snart.