Som sen lunch/tidig middag idag fixade jag en enkel gratäng av det vi hade hemma, huvudsakligen aubergine, zucchini och nötfärs. Enkelt men gott! Serverades med parmesansnurrorna som utgjorde en del av nyårsförrätten igår.
Fetagratinerad auberginegratäng
2-3 port
1 aubergine
1 zucchini
1 gul lök
olivolja
salt, peppar
250 g nötfärs
1 paket krossade tomater, gärna med örtsmak
50 g fetaost
Sätt ugnen på 225 grader. Skär aubergine och squash i tunna långa skivor och sprid ut dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Sprinkla olivolja över och salta och peppra. Grilla tills skivorna har fått fin färg. Under tiden, fräs hackad lök och nötfärs i lite olivolja, tillsätt krossade tomater och hackade soltorkade tomater. Krydda efter smak. Låt koka ihop en liten stund. Lägg hälften av aubergine- och squashskivorna i en ugnsfast form. Häll på tomat- och färsröran och lägg resten av auberginen och squashen ovanpå. Smula fetaosten och sprinkla över. Häll grädden över och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar