01 januari 2007

Citronäppelpaj


Bild från Arla

En nygammal favorit hos oss är helt enkelt en smulpaj med rivet citronskal i degen. Brukar dessutom riva äpplena grovt så blir det en härlig kontrast mellan den mjuka äppelröran och den knapriga ytan. Nedanstående recept är från Arla men egentligen är det ju vilket smulpajrecept som helst!

Citronäppelpaj

(4 port)

5 äpplen, ca 600 g
1 dl strösocker
1 1/2 dl fiberberikade havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl flytande margarin
rivet skal av 1/2 citron
Vaniljsås

Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplena i bitar (eller riv dem grovt). Blanda äpplen och hälften av sockret i en ugnssäker form. Blanda gryn, mjöl, resten av sockret, flytande margarin och citronskal. Smula degen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljsås.

Inga kommentarer: