05 mars 2007

Kardemummaskorpor

Så har jag nu gjort min entré in i Rosendals trädgårdars värld... Eller nå't för det där lät ju överdramatiskt. Hur som helst, jag har bakat det första receptet ur boken Rosendals trädgårdscafé! Valet föll på....

Kardemummaskorpor
(ca 25-30 st)

125 g smör
1/2 dl strösocker *
1 ägg
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk nystötta kardemummakärnor
1 1/2 dl mjölk

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och nystött kardemumma. Tillsätt detta till smeten omväxlande med mjölken. Forma två längder och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Skär längderna i sneda snittar. Torka skorporna i 100 grader i ca 40-60 minuter tills de är helt torra.

* Nästa gång jag bakar dessa kommer jag nog att använda lite mer socker och kanske råsocker istället för strösocker. Tyckte att skorporna var lite väl osöta för min smak och tror att den starka kardemummasmaken hade balanserats bättre av lite mer sötma. Men det är ju bara jag... Dessutom tog skorporna mycket längre tid att torka i ugnen än vad som anges i receptet. Tror att mina var inne i 100 grader i ca 2 timmar. Sedan fick de bo där över natten också!

Inga kommentarer: