05 mars 2007

Det bidde en sås...

Jag har haft boken GI in the city hemma ett tag nu men ännu inte kommit mig för att laga något ur den. Men skam den som ger sig, igår kände jag för Kyckling i apelsinsås med squash- och äppelgratäng. Men med tanke på frysinnehållet blev det istället fläskschnitzel med apelsinsås som serverades med potatis- och äppelgratäng. Gratängen var helt enkelt potatis, äpple och gul lök som varvats i en form med matlagningsgrädde och riven cheddarost ovanpå. Och schnitzeln... ja, den stekte jag. Såsen däremot:

Apelsinsås
(3 port)

1 msk finriven färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor, rivna
rivet skal av 1 apelsin
olivolja
1 1/2 dl höns- eller grönsaksbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
saft av 1/2 apelsin

Fräs riven ingefära, vitlök och apelsinskal i lite olivolja någon minut. Tillsätt hönsbuljong, grädde och pressad apelsinsaft. Koka på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: