21 februari 2007

Rostad tomatsoppa med parmachips, krutonger och crème fraiche

Favoritsoppan hittills den här veckan! Fick god smak av de rostade grönsakerna. Recept från Amelia ursprungligen men då med andra tillbehör och innehåll...

Rostad tomatsoppa med parmachips, krutonger och crème fraiche
(4 port)

8 tomater
2 rödlökar
2-4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl crème fraiche
6 dl grönsaksbuljong
1 knivsudd cayennepeppar
salt, peppar

Tillbehör:
Parmachips (6 skivor parmaskinka, grillad i 175 grader ca 10 minuter tills de är krispiga)
Crème fraiche
Krutonger (grilla brödskivor i ugnen med olivolja och ev. vitlök ovanpå, skär i mindre bitar när gyllenbruna)
Basilikablad

Sätt ugnen på 150 grader. Halvera tomaterna. Skär lök och vitlök i bitar. Lägg tomater och lök i en smord ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Baka grönsakerna i ugn i ca 45 minuter. Låt dem svalna något. Mixa grönsakerna med crème fraiche. Späd med varm grönsaksbuljong, smaka av med salt och peppar. Värm soppan i en kastrull, servera i skålar med basilikablad och tillbehör såsom parmachips, crème fraiche och krutonger.

Inga kommentarer: