
Lingon- och nougatcookies
(ca 20 st)
100 g smör
1 dl farinsocker (eller råsocker, vanligt socker...)
1 ägg
1 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
40 g nougat (kylskåpskall rekommenderas!)
1/2 dl frysta lingon
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg, salt, vaniljsocker, havregryn, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en deg. Skär nougaten i små bitar och rör i. Rör till sist i de frysta lingonen. Klicka ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter (passa noga mot slutet, nougaten bränns lätt!). Låt svalna.
1 kommentar:
Mumma! I like! Topp-10.
(Passa även noga så att ni tar ut det ni har i ugnen, annars bränns det ganska lätt nästa gång ni startar ugnen!)
Skicka en kommentar