25 februari 2007

Lingon- och nougatcookies

Idag är en slapp söndag, i alla fall för mig för mannen står och sågar och sätter upp hyllor. Tänkte att jag skulle göra någon nytta ändå och bestämde mig för att baka några kakor. Enligt ta-vad-man-har-hemma-principen blev smaksättarna lingon och nougat (rester från julpyssel). Kan tänka mig att lingon + vit choklad skulle fungera alldeles utmärkt också! Kakorna blir ganska söta av nougaten men sötman balanseras något av lingonen. Gillar!

Lingon- och nougatcookies
(ca 20 st)

100 g smör
1 dl farinsocker (eller råsocker, vanligt socker...)
1 ägg
1 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
40 g nougat (kylskåpskall rekommenderas!)
1/2 dl frysta lingon


Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg, salt, vaniljsocker, havregryn, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en deg. Skär nougaten i små bitar och rör i. Rör till sist i de frysta lingonen. Klicka ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter (passa noga mot slutet, nougaten bränns lätt!). Låt svalna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mumma! I like! Topp-10.

(Passa även noga så att ni tar ut det ni har i ugnen, annars bränns det ganska lätt nästa gång ni startar ugnen!)