... med middag framför schlagerfestivalen: fiskgryta till huvudrätt, gott vitt vin till och därefter nygräddade våfflor med grädde och jordgubbssylt till efterrätt... Speciellt härligt eftersom våfflorna lagades åt mig!
Fiskgryta med rouille
(3 port)
400 g hokifilé
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
1-2 msk rouille (kryddblandning med paprika, vitlök, saffran, chili m.m.)
1 msk smör eller olja till stekning
1 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 - 1 fänkål, finhackad
1 squash, tärnad
1 paprika, tärnad
Fräs lök, vitlök och rouillekrydda i smöret tills löken är glansig. Rör ner vetemjölet. Späd med buljong, vin och grädde. Tillsätt fänkålen, squashen och paprikan. Låt koka under lock ca 10-15 minuter. Skär fiskfilén i bitar. Lägg ner fiskbitarna och låt sjuda ca 8-10 minuter beroende på fiskbitarnas storlek. Smaka av med salt och peppar. Servera med rostat bröd och ev. crème fraiche. Toppa gärna med några räkor också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar