08 februari 2007

Ååååhhhh...

Hela veckan har jag gnällt om att nu när jag faktiskt har en hemmaman (i alla fall för en vecka) så inte står det någon mat på bordet när jag kommer hem inte... Men vad tror ni hände idag? Jodå, M hade snokat reda på matlistan och gjort indiska kycklingspett med ris och yoghurtsås... Sött! (Och gott!). Han hade t.o.m. åkt och handlat gurkmeja!

Indiska kycklingspett
(4 port)

600 g kycklingfiléer
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk garam masala
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 tsk salt

Putsa filéerna och skär dem i långa bitar. Smaksätt yoghurten med garam masala, ingefära, gurkmeja och kajennpeppar. Lägg kycklingbitarna i blandningen. Låt marinera minst 1 timme i kylen.Sätt ugnen på 250°C grill. Trä kycklingen på spetten. Salta. Grilla i övre delen av ugnen i ca 4 minuter på varje sida. Servera med myntayoghurt och ris.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det blev otippat gott... för att vara gjort av mig. Topp tre av det jag lagat tror jag :)