01 augusti 2012

Blåbärsmuffins på sprillans färska blåbär

Blåbärsmuffins är aldrig så goda som när de bakas på rackarns färska blåbär! Vi är i släktstugan i Norrbotten och njuter för fullt av varje solig stund i blåbärsbacken!

En kåsa av de nyplockade blåbären blev med systers ivriga hjälp till blåbärsmuffins. Vi avnjöt dem i eftermiddagssolen och lyssnade på trädens sus. Härligt med skogstomt!


Blåbärsmuffins
(ca 10-11 st)

1 3/4 dl strösocker
1 dl flytande smör
2 ägg
3/4 dl mjölk
Ca 3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl blåbär

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop smör och socker, tillsätt därefter äggen och mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan försiktigt ner dem i smeten. Blanda slutligen ner blåbären. Fördela i dubbla muffinsformar och grädda i ca 12-13 minuter.


- Posted using BlogPress -

Inga kommentarer: