02 juli 2012

Vad göra med röda vinbär?

På odlingslotten har vi en buske med röda vinbär som är perfekt mogna nu! Jag plockar en burk (ca 4 dl) i taget och stoppar i frysen så länge. Jag vet nämligen inte riktigt vad jag ska göra med dem!


Visst, de kan användas i en kaka... Eller bli sylt... Eller gelé! Men det finns kanske annat också?

Har du någon riktigt bra idé på vad man kan göra med röda vinbär? Jag är ytterst tacksam för alla tips!

- Posted using BlogPress -

4 kommentarer:

Frostrosor sa...

Här kommer lite röda vinbärs-tips:

Krämig paj med röda vinbär:
http://frostrosor.blogspot.se/2011/07/kramig-rodvinbarspaj.html

Röda vinbärsmuffins med vit choklad:
http://frostrosor.blogspot.se/2011/07/roda-vinbarsmuffins-med-vit-choklad.html

Kryddig vinbärssylt (som jag även använt till kött)
http://frostrosor.blogspot.se/2011/07/kryddig-vinbarssylt.html

Rödvinbärssaft med vaniljsmak (sommarens godaste saft):
http://frostrosor.blogspot.se/2011/07/rodvinbarssaft-med-vaniljsmak.html

sabina mammastårtor sa...

jag har gjort röda vinbärs bullar

Spralligast sa...

Tack snälla rara för tipsen! Allt låter jättegott!

Katten sa...

Nu ska du få det enklaste och ändå kanske godaste tipset när det gäller röda vinbär. Rensa bären väl och lägg sedan in dem i frysen några timmar/dagar/veckor (tills du ska använda dem) gör en riktigt god och fyllig kolasås. Lägg de frsta bären i höga glas typ skumpaglas, ringla sedan den varma härliga kolasåsen över och servera med långa skedar. Jätteenkelt och supergott då det blir en härlig brytning mellan de lite sura bären och den söta kolasåsen. Det är en lite lättare efterrätt som passar utmärkt efter en lite stabbigare måltid, till exempel vilt.