17 juli 2012

Tomatens hus i Vallåkra

Idag gäller det att skynda sig utomhus mellan skurarna men annat var det för ett par helger sedan. Då sken solen så mycket den orkade och vi åkte på utflykt i mellannorra Skåne. Vi hälsade på vänner i Vallåkra och passade på att besöka ställen i närheten, bland annat Tomatens hus nedan! 

Tomatens hus finns i Vallåkra sydost om Helsingborg och är både en tomatbutik och ett café. Cafédelen har en mysig trädgård med många sittplatser och även ett inrett växthus om det skulle behövas sittplatser inomhus. Vi provsmakade en rulltårta med mascarpone och grön tomatmarmelad - riktigt god och kul idé! Tomatmarmeladen var självklart egenproducerad och fanns till salu tillsammans med några andra produkter. 

I tomatbutiken finns många sorters tomater och dessutom ett växthus med väldigt fina örtplantor. Jag köpte en stor koriander och en lika stor kanelbasilika för 25 kr styck. De är fortfarande superfina och något helt annat än de små ledsna krukorna som finns i matvaruaffären. Även ett kilo tomater eller två fick följa med hem och var riktigt smakrika!

Har du vägarna förbi Vallåkra är Tomatens hus ett trevligt ställe att fika och shoppa på helt enkelt! 

Inga kommentarer: