Rabarbern frodas på vår odlingslott och jag passar på att plocka späda stjälkar så ofta jag kan. Eftersom stjälkarna är tunna fortfarande är de perfekta att ha i till exempel muffins eller andra kakor - bara att hacka ner! Ofta behövs det ju heller inte så många rabarberstjälkar för att ge mycket smak! När rabarberstjälkarna blir grövre behöver de ofta skalas men det går ju på nolltid det också. Jag gillar verkligen kombinationen kardemumma och rabarber, så det fick bli smaksättningen till de här enkla muffinsarna.
Rabarbermuffins med kardemumma
(ca 8 st)
2 ekoägg
1 1/2 dl råströsocker
50 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk malen kardemumma (använder du nystött behövs det nog bara 1 tsk)
125 g rabarber (ca 5 späda stjälkar)
1/2 dl florsocker
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner försiktigt i smeten. Skär rabarbern i smala bitar, ca 1/2 cm, och lägg i en skål. Blanda med florsocker. Vänd ner rabarberbitarna i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, som gärna får stå i en muffinsplåt. Grädda i ca 13-15 minuter, känn med sticka.
2 kommentarer:
Ser gott ut
Vilken mysig blogg, ska genast prova dina muffins =)
Kanske hittar du något hos mig, mest pyssel men ändå =)
KRAM Karoline
Skicka en kommentar