Kyckling- och pestopaj med fetaost
(1 paj)
Pajdeg:
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsdinkelmjöl
125 g kallt smör
Ca 2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 dl fullkornsdinkelmjöl
125 g kallt smör
Ca 2 msk kallt vatten
Fyllning:
1/2 paprika
1/2 zucchini
Några salladslökar
Ev. lite rensad kyckling
1/2 zucchini
Några salladslökar
Ev. lite rensad kyckling
3 ägg
2 dl mjölk
1-2 msk pesto
2 dl mjölk
1-2 msk pesto
Några basilikablad
150 g fetaost
150 g fetaost
Ca 10 körsbärstomater
Mixa mjöl och kallt smör i bitar till smulor. Blanda snabbt ner vattnet och forma till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel. Ställ pajformen i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Skär alla grönsaker riktigt tunt, gärna med mandolin. Skär kycklingen i fina bitar. Skär fetaosten i bitar. Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans med peston. Salta och peppra (men tänk på att fetaosten är ganska salt!). Skär gärna ner några basilikablad också. Lägg grönsakerna och kycklingen i pajformen, strö fetaosten ovanpå. Häll på äggstanningen. Avsluta med att halvera cocktailtomaterna och lägg dem ovanpå fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar