Kakorna kommer raka vägen från landet där Valentine's Day firas som mest (via Martha Stewart).
Chokladhjärtan med touch av glögg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
100 g mörk choklad
65 g smör
3/4 dl mörkt muscovadosocker
1/4 dl strösocker
1 ägg
Blanda (sikta gärna) vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. Ta en djup tallrik (eller skål), sätt över en kastrull med sjudande vatten och låt choklad, smör, muscovadosocker och strösocker smälta under omrörning. Lyft av från värmen, låt svalna något och häll sedan ner i matberedare. Vispa ner ägget och blanda därefter i mjölblandningen. När maskinen har arbetat ihop allt till en deg, ta upp och dela i två delar. Kavla ut respektive deg mellan två bakplåtspapper till en ca 1/2 cm tjock platta. Lägg hela schabraken i frysen och låt stelna, ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut hjärtan eller andra fina former med pepparkaksformar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 8-10 minuter beroende på tjocklek. Låt svalna helt på plåten.
- Posted using BlogPress -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar