Morotsscones med kanel och kardemumma
(2-3 port)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
40 g smör
1 1/2 dl fil eller yoghurt
1 dl finrivna morötter
Ca 3/4 dl grovhackade valnötter
Sätt ugnen på 250 grader. Häll alla torra ingredienser i en matberedare. Lägg ner det kylskåpskalla smöret i mindre bitar och kör snabbt till en smulig massa. Rör sedan ner fil, morötter och sist grovhackade valnötter. Tryck ev. ut degen med mjöliga händer och använd en pepparkaksform i lagom storlek för att få fina hjärtan. Annars, klicka ut degen i ca 4-6 delar. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter, känn med sticka. Ät med cream cheese och någon god marmelad!
(2-3 port)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
40 g smör
1 1/2 dl fil eller yoghurt
1 dl finrivna morötter
Ca 3/4 dl grovhackade valnötter
Sätt ugnen på 250 grader. Häll alla torra ingredienser i en matberedare. Lägg ner det kylskåpskalla smöret i mindre bitar och kör snabbt till en smulig massa. Rör sedan ner fil, morötter och sist grovhackade valnötter. Tryck ev. ut degen med mjöliga händer och använd en pepparkaksform i lagom storlek för att få fina hjärtan. Annars, klicka ut degen i ca 4-6 delar. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter, känn med sticka. Ät med cream cheese och någon god marmelad!
2 kommentarer:
mumsibums så gott!
Supergoda och helt perfekta denna snöiga morgon i Jerusalem! Jag gillar verkligen din blogg, tack för alla bra recept!
Skicka en kommentar