Undrens tid är inte förbi. Mannen tittade skeptiskt på de här halloumi- och spenatbiffarna, tog en tugga och utbrast sedan att det var "topp 1 vegetarisk mat"! Toppengott alltså, och jag håller med! Halloumi blir ju vanligtvis gnisslig och seg men i de här biffarna blir halloumin bara saftig. Tillsammans med mosad potatis, spenat och en massa kryddor blir det riktigt gott, speciellt tillsammans med en klick yoghurtsås (raita). Kanske lite mango chutney också?
Biffarna är starkt inspirerade av ett recept i Jamie magazine, då grillade med paneer istället för halloumi. Kanske något för sommarmiddagen?
Halloumi-, spenat- och potatisbiffar
(ca 2 port beroende på hunger)
2 medelstora potatisar, kokade och mosade
100 g bladspenat (fryst går bra)
Olja till stekning
2 cm ingefära, finriven
2 tsk chili- och vitlökssås (shiracha) - eller 1 vitlöksklyfta och 1/2 röd chili
1/2 tsk av vardera garam masala, spiskummin, malen koriander och gurkmeja
1 paket halloumi (150 g), grovriven
1 ägg
2 msk kikärtsmjöl
Svartpeppar, nymalen
Stek spenaten i lite olja tillsammans med ingefära, chili- och vitlökssås samt övriga kryddor. När det mesta av vattnet har kokat ur spenaten, blanda med övriga ingredienser. Stek till biffar i olja ett par minuter på varje sida. Servera genast med raita (yoghurt blandat med lite torkad eller färsk mynta, salt och peppar, ev lite honung) och gärna mango chutney eller dylikt.
2 kommentarer:
Jag gillar osten när den smaksätts eller grillas
Wow det här ser ju helt gudomligt ut!
Skicka en kommentar