15 januari 2012

Söndag i London (dag 4)

Den sista dagen i London började vi med en full English breakfast: bacon, ägg, korv, bönor, tomat, svamp, hash browns... allt stekt eller friterat såklart! En kopp kaffe till det och vi var redo för en resa till OS-området som håller på att byggas upp.

Ett tips till Londonresenärer som vill se hela området är att åka till tunnelbanestationen Stratford och sedan gå genom köpcentret intill till varuhuset John Lewis. Just den varuhuskedjan är nämligen officiell återförsäljare för OS 2012-produkter och har en inglasad vägg tre-fyra våningar upp ut mot området. Perfekt utsikt, mycket bättre än från marknivå! Ska bli spännande att se TV-sändningarna i sommar och se hur området har förändrats, just nu verkade det mesta vara under uppbyggnad.

Full English breakfast på Garfunkel's

Området för OS 2012 från varuhuset John Lewis
Tillbaka till tunnelbanan och in till city igen. Ett besök på härliga Fortnum & Mason går ju inte att missa! Vi handlade lagom dyra produkter och njöt av miljön. Vi smet sedan iväg till Soho igen och letade upp Hummingbird bakery. Några dagar innan när vi gick förbi på kvällen var det kö in eftersom de hade rekryteringskväll med många hoppfulla som ville baka cupcakes på heltid. Nu var det betydligt lugnare och perfekt med en cupcake till söndagsfika! Visst, cupcakesen var dyra (runt 3,90 pund tror jag) men goda!

Black bottom cupcake från Hummingbird bakery
Ett kort besök på Trafalgar square, sopplunch och lite mer shopping senare var det dags för att återvända till hotellet och hämta upp väskorna. Tunnelbanan till Heathrow och sedan var Londonbesöket över för den här gången!

Inga kommentarer: