14 november 2011

Mustig kycklinggryta

I ett gammalt nummer av Laga lätt hittade jag den här kycklinggrytan som både är enkel att laga till och mustig i smaken! Grytan passade utmärkt som lördagsmiddag med ett gott bröd och något gott att dricka till. Den tar inte många minuter att förbereda och är nästan ännu godare dagen efter. 

Jag använde kycklinglårfilé som är strålande i sådana här smakrika grytor. Styrkan på grytan går att variera med paprikapulvrets hetta. Vet du med dig att du gillar superstarkt kan du ju öka på mängden cayennepeppar också...


Kycklinggryta allt-i-ett

(ca 4-5 port)

1 kg kycklinglårfilé
2 1/2 msk vetemjöl
Några drag med pepparkvarnen
1/2 tsk salt
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
4 dl vatten
2 tsk paprikapulver (jag använde ett milt)
2 krm cayennepeppar
800 g potatis
2 rödlökar
1 röd paprika
1/2 zucchini
Olja till stekning

Rensa kycklinglårfiléerna och skär i något mindre bitar (inte för små!). Blanda kycklingen med vetemjöl, salt och peppar i en skål. Fräs i lite olja i en stor gryta i ett par minuter. Tillsätt tomatpurén och pressade vitlöksklyftor, stek ytterligare någon minut. Häll på vitt vin, kycklingfond, vatten, paprikapulver och cayennepeppar. Låt sjuda. Skala potatisen och skär i klyftor. Fräs klyftorna i lite olja i en stekpanna och lägg därefter ner i grytan. Skär rödlök, paprika och zucchini i mindre bitar och fräs även detta i lite olja. Häll ner i grytan. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Smaka av med peppar och salt. Servera med ett gott bröd och kanske en öl eller två!

Inga kommentarer: