Chalif, oktober 2011
Chalif var en matglad katt! Allt i matväg gillades, speciellt om det stod framdukat på matbordet. Att hoppa upp och äta leverpastejen från mammas smörgås medan hon åt den var en av favoritsysselsättningarna. Därför Chalif - den här leverpastejen är till dig! Du hade nog inte gillat klafset ovanpå (som är en chiliäppelchutney) men leverpastejen, den hade du definitivt tagit dig upp på bordet för!
Kycklingleverpastej med bacon och äpple
(1 liten form)
250 g kycklinglever
Ca 1/2 msk smör till stekning
1 litet äpple, skalat och skivat
70 g bacon (1/2 paket) i strimlor
1/2 gul lök
4 ansjovisfiléer
3/4 dl grädde (jag använde matlagningsgrädde men ta gärna vispgrädde)
Salt, peppar
Gärna 1 tsk örtkrydda, t ex rosmarin, eller hackade färska örter
Sätt ugnen på 175 grader. Rensa och dela kycklinglevern i mindre bitar. Stek i 2-3 minuter i smör. Låt svalna något. Mixa lever, äpple, bacon, lök och ansjovisfiléer till en någorlunda slät mix. Rör ner grädde och kryddor. Häll i en välsmord form (kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten) och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna, helst i kylen. Pastejen blir ganska lös, speciellt om du använder matlagningsgrädde, och är därmed fullt bredbar.
Recept: ICA
1 kommentar:
Jag beklagar :( Stora kramar till er alla
Skicka en kommentar