Jag använde choklad med polkasmak (från Marabou) vilket gjorde att allt smakade lite som klassiska efterrätten päron med after eight. Säkert kul att variera med andra chokladsmaker! Riktigt gott tillsammans med vaniljglass.
Choklad- och mintbakade päron
(2 port)
2 små päron (gärna riktigt mogna)
4 bitar choklad med t ex polkasmak
Ev 2 tsk kakaolikör (eller annan likör som passar med chokladsmaken)
25 g florsocker
1 msk kakao
15 g mandelmjöl (jag har en påse i frysen, tips!)
1 äggvita
Sätt ugnen på 160 grader. Skala päronen och skär dem i små bitar. Är de riktigt mogna, lägg dem direkt i två ugnsfasta portionsformar. Är päronen lite för hårda, värm med en gnutta socker i en kastrull i några minuter och lägg sedan i portionsformar. Lägg två chokladbitar ovanpå päronen i varje form. Häll likören över. Blanda florsocker, kakao och mandelmjöl, rör sedan ner äggvitan. Fördela ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Toppingen ska kännas fast på ytan. Låt svalna någon minut och servera sedan med vaniljglass.
(2 port)
2 små päron (gärna riktigt mogna)
4 bitar choklad med t ex polkasmak
Ev 2 tsk kakaolikör (eller annan likör som passar med chokladsmaken)
25 g florsocker
1 msk kakao
15 g mandelmjöl (jag har en påse i frysen, tips!)
1 äggvita
Sätt ugnen på 160 grader. Skala päronen och skär dem i små bitar. Är de riktigt mogna, lägg dem direkt i två ugnsfasta portionsformar. Är päronen lite för hårda, värm med en gnutta socker i en kastrull i några minuter och lägg sedan i portionsformar. Lägg två chokladbitar ovanpå päronen i varje form. Häll likören över. Blanda florsocker, kakao och mandelmjöl, rör sedan ner äggvitan. Fördela ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Toppingen ska kännas fast på ytan. Låt svalna någon minut och servera sedan med vaniljglass.
1 kommentar:
Å, DEN gamla godingen; päron med after eight. Ser betydligt godare ut i den här tappningen :)
Skicka en kommentar