När temperaturen i mitten på juli är knappt 14 grader... ja, då är det lika bra att passa på och baka lite! De här frallorna är en blandning av mjöl- och grynsorter som fanns i skafferiet. Jag gjorde dem stora och de blev riktigt matiga!
Grova frallor med rågflingor
(ca 9-10 st)
(ca 9-10 st)
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk rapsolja
1 dl krossade linfrön
2 dl vetekli
2 dl rågflingor
Ca 3/4 msk flingsalt
1 msk brödkrydda
9 dl vetemjöl special
1 ägg
Havregryn att strö ovanpå
Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda ner övriga ingredienser samt det mesta av mjölet. Arbeta med maskin i några minuter. Rör ner lite mer mjöl om degen verkar för lös. Låt jäsa ca 1 timme. Ta upp degen och dela i 9-10 runda bitar. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö lite havregryn eller rågflingor över. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda frallorna i ca 15 minuter (men håll koll med sticka).
5 dl ljummet vatten
1 msk rapsolja
1 dl krossade linfrön
2 dl vetekli
2 dl rågflingor
Ca 3/4 msk flingsalt
1 msk brödkrydda
9 dl vetemjöl special
1 ägg
Havregryn att strö ovanpå
Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda ner övriga ingredienser samt det mesta av mjölet. Arbeta med maskin i några minuter. Rör ner lite mer mjöl om degen verkar för lös. Låt jäsa ca 1 timme. Ta upp degen och dela i 9-10 runda bitar. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö lite havregryn eller rågflingor över. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda frallorna i ca 15 minuter (men håll koll med sticka).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar