12 juni 2011

Genväg till nybakad surdegsbaguette

Jag är med i Pågens brödpanel vilket innebär att Pågen då och då skickar nya bröd till oss att provsmaka. Nu senast kom en hel låda med bröd faktiskt, varav några var av typen som ska gräddas lite innan servering, typ bake-off. Den här stenugnsbakade baguetten till exempel skulle gräddas i ca 10 minuter vill jag minnas (står på förpackningen) och blev riktigt gott! Brödet smakar fortfarande inte hembakat men helt klart ett steg i rätt riktning! Ännu ett plus är att brödet faktiskt bara innehåller vetemjöl, vatten, rågsurdeg, salt, jäst och durumvete - inga konstiga konserveringsmedel alltså.

I serien med bake-offbröd finns även en ciabatta med vetesurdeg som vi inte har provat ännu och en limpa av typen lantbröd med frön i. Det sistnämnda som heter Pan di Sole var faktiskt lite väl salt tyckte vi.

Psst. Mannen blir alltid salig av lycka när han ser att Pågen har skickat ett paket. Han älskar, älskar, älskar nämligen de klassiska gifflarna på påse! De tar slut i ett nafs - så då är det väl att jag inte är speciellt förtjust i dem...

Inga kommentarer: