
Sötsyrlig kyckling med mozzarella och salvia
(ca 6 port på buffé)
3-4 kycklingfiléer
Smör/olja till stekning
Salt, peppar
2 bollar mozzarella
1 dl pressad citron
1 1/4 dl råsocker eller ljust muscovadosocker
1 nypa flingsalt
1 näve färska salviablad
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör/olja. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 15-20 minuter. Ta ut formen och lyft ur kycklingen, låt svalna. Ta upp ungefär 1/2 dl av skyn som bildats i kycklingformen och blanda med citronsaft och råsocker i en kastrull. Låt koka ihop tills såsen har tjocknat och reducerats till en lättflytande sirapskonsistens. Smaka av med salt. Skär kycklingen i sneda bitar och mozzarellan i skivor. Varva kyckling- och mozzarellaskivor på ett uppläggningsfat med liten kant. Häll sirapen över och riv till sist salviablad ovanpå. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen över också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar