Ännu en rätt från påskbordet är den här sötsyrliga kyckling- och mozzarellakombinationen som gjorde succé. Salvian ger den där lilla extra kryddan. Coop stod för inspirationen! Rätten går utmärkt att förbereda och jag tänker helt klart använda den till någon av vårens andra bufféer.
Sötsyrlig kyckling med mozzarella och salvia
(ca 6 port på buffé)
3-4 kycklingfiléer
Smör/olja till stekning
Salt, peppar
2 bollar mozzarella
1 dl pressad citron
1 1/4 dl råsocker eller ljust muscovadosocker
1 nypa flingsalt
1 näve färska salviablad
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör/olja. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 15-20 minuter. Ta ut formen och lyft ur kycklingen, låt svalna. Ta upp ungefär 1/2 dl av skyn som bildats i kycklingformen och blanda med citronsaft och råsocker i en kastrull. Låt koka ihop tills såsen har tjocknat och reducerats till en lättflytande sirapskonsistens. Smaka av med salt. Skär kycklingen i sneda bitar och mozzarellan i skivor. Varva kyckling- och mozzarellaskivor på ett uppläggningsfat med liten kant. Häll sirapen över och riv till sist salviablad ovanpå. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen över också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar