08 april 2011

Man tager vad man haver...

... har blivit en verklig sanning under den här renoveringen. Eftersom kylfrysen har flyttats runt har det inte varit läge att fylla den med godsaker, snarare att äta upp allt som fanns. Med kokplattans hjälp har det ändå gått att få till några riktiga måltider, bland annat de här heta curryräkorna!


Heta snabba curryräkor
(1 port)

1/4 påse frysta tinade räkor (skala själv, det blir godast så)
Ca 1 tsk stark curry
Olja till stekning
1/2 tetra krossade tomater, gärna med chilismak
1 näve grovhackade sockerärter el dylikt
En skvätt matlagningsgrädde
Några kvistar koriander, hackade

Skala räkorna (och försök att få katten att låta bli att sno dem). Fräs curry i lite olja, rör i krossade tomater. Låt koka ihop någon minut. Rör ner matlagningsgrädde, sockerärter, räkor och koriander. Låt sjuda precis så länge som det tar för räkorna att bli varma (vilket går snabbt). Smaka av med salt, peppar och kanske lite extra curry. Servera med ris.

(På bilden rörde jag ner riset i röran)

- Posted using BlogPress from my iPhone 4 -

Inga kommentarer: