I dryckesskåpet hittade jag några flaskor torr Astrakancider från Kiviks musteri. Cidern har en alkoholhalt på 7 % och finns i både torra och söta varianter. En del av en flaska cider fick samsas med kyckling, dragon och en gnutta senap i en middag häromkvällen. Resten av cidern drack vi till maten såklart!
Kycklinggryta med cider, senap och dragon
(2-3 port)
2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 morötter
Ca 1/2 msk kycklingfond
1 dl torr äppelcider
Ca 1/2 tsk torkad dragon
1/2 tsk senap (jag använde en äppelsenap)
1 burk lätt crème fraiche
Salt, peppar
Strimla kycklingfiléerna och löken. Stek i lite smör/olja tillsammans med hackade morötter och kycklingfond. När kycklingen börjar se färdig ut, strö dragon över och häll på äppelcider. Blanda ut senapen i crème fraichen och rör ner i pannan. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Om pannan ser för torr ut, rör ner lite extra äppelcider! Servera med ris.
(2-3 port)
2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 morötter
Ca 1/2 msk kycklingfond
1 dl torr äppelcider
Ca 1/2 tsk torkad dragon
1/2 tsk senap (jag använde en äppelsenap)
1 burk lätt crème fraiche
Salt, peppar
Strimla kycklingfiléerna och löken. Stek i lite smör/olja tillsammans med hackade morötter och kycklingfond. När kycklingen börjar se färdig ut, strö dragon över och häll på äppelcider. Blanda ut senapen i crème fraichen och rör ner i pannan. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Om pannan ser för torr ut, rör ner lite extra äppelcider! Servera med ris.
1 kommentar:
vad jag letade efter, tack
Skicka en kommentar