14 mars 2011

Kycklinggryta med cider, senap och dragon

Usch, här har det varit tyst ett tag! Att packa ner ett välanvänt (men opraktiskt) kök i lådor tar på krafterna helt enkelt. Nu har jag i alla fall kommit till skafferiet och har fyllt några flyttlådor. Däremot har jag inte kunnat förmå mig att stänga dem definitivt ännu - vem vet? Imorgon behöver jag kanske just mathavren eller hoisinsåsen eller...

I dryckesskåpet hittade jag några flaskor torr Astrakancider från Kiviks musteri. Cidern har en alkoholhalt på 7 % och finns i både torra och söta varianter. En del av en flaska cider fick samsas med kyckling, dragon och en gnutta senap i en middag häromkvällen. Resten av cidern drack vi till maten såklart!


Kycklinggryta med cider, senap och dragon
(2-3 port)

2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 morötter
Ca 1/2 msk kycklingfond
1 dl torr äppelcider
Ca 1/2 tsk torkad dragon
1/2 tsk senap (jag använde en äppelsenap)
1 burk lätt crème fraiche
Salt, peppar

Strimla kycklingfiléerna och löken. Stek i lite smör/olja tillsammans med hackade morötter och kycklingfond. När kycklingen börjar se färdig ut, strö dragon över och häll på äppelcider. Blanda ut senapen i crème fraichen och rör ner i pannan. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Om pannan ser för torr ut, rör ner lite extra äppelcider! Servera med ris.

1 kommentar:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack