Trött på vanliga scones? Testa det här: gör scones enligt ditt favoritrecept men istället för naturell fil eller mjölk, använd smaksatt yoghurt eller fil. Jag tog äppel- och kanelyoghurt. Hacka sedan i någon frukt* som passar smaken på den yoghurt eller fil som just du valt. Jag tog följaktligen ett äpple och hackade i med skal och allt. Krydda eventuellt smeten med lite extra kanel. Baka ut som vanlig scones! Riktigt gott!
*Torkad frukt av alla dess slag blir jättegott! Ta inte för mycket bara, en näve räcker till tre-fyra portioner.
3 kommentarer:
Låter verktligen toppengott! Passar det med pålägg på eller äter man dem som de är?
Du har fått en utmärkelse av mig!
Storasyster: Jag tycker att de är som godast med bara smör eller cream cheese på. Gjorde med blåbär och vanilj häromkvällen - sagolikt gott!
Matmamman Karin: tack! Får kolla ikväll!
Skicka en kommentar