07 november 2010

Äppel- och kanelscones

Trött på vanliga scones? Testa det här: gör scones enligt ditt favoritrecept men istället för naturell fil eller mjölk, använd smaksatt yoghurt eller fil. Jag tog äppel- och kanelyoghurt. Hacka sedan i någon frukt* som passar smaken på den yoghurt eller fil som just du valt. Jag tog följaktligen ett äpple och hackade i med skal och allt. Krydda eventuellt smeten med lite extra kanel. Baka ut som vanlig scones! Riktigt gott!

*Torkad frukt av alla dess slag blir jättegott! Ta inte för mycket bara, en näve räcker till tre-fyra portioner.

3 kommentarer:

Sara sa...

Låter verktligen toppengott! Passar det med pålägg på eller äter man dem som de är?

Matmamman Karin sa...

Du har fått en utmärkelse av mig!

Spralligast sa...

Storasyster: Jag tycker att de är som godast med bara smör eller cream cheese på. Gjorde med blåbär och vanilj häromkvällen - sagolikt gott!

Matmamman Karin: tack! Får kolla ikväll!