
(1 limpa)
1/2 paket jäst (25 g)
3 dl ljummet vatten
1 tsk flingsalt
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl vetekli
2 dl blandade torkade frukter (t ex gojibär, russin, tranbär)
2 dl fullkornsdinkelmjöl
3 1/2-4 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda i övriga ingredienser men spara lite av vetemjölet. Arbeta till en ganska lös deg, ha i mer mjöl om så behövs. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll över degen. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter (eller tills innertemperaturen är 97 grader). Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar