23 oktober 2010

Dinkelbaguetter med timjan

De här söta baguetterna med timjanfyllning var tänkta som tillbehör till en fiskrätt häromkvällen. På något märkligt sätt lyckades jag dock glömma att ta fram dem till middagen... Nåväl, inte gör det så mycket, de är lika goda till frukost! Bröden är enkla att röra ihop! Hittade ursprungsreceptet hos Coop.

Dinkelbaguetter med timjan
(8 små bröd)

1/4 paket jäst (12,5 g)
3 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl vetemjöl special
3 dl fullkornsdinkelmjöl

Fyllning:
1 dl färsk finhackad timjan
Flingsalt, olivolja

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda i övriga ingredienser och kör till en smidig deg, ca 8 minuter i maskin. Låt jäsa i ca 1 timme. Häll upp degen på väl mjölat bakbord och tryck ut till en platta (ungefär som en bulldeg alltså). Strö över hackad timjan, flingsalt och olivolja. Rulla ihop till en längd och skär i 8 bitar. Lägg bröden på bakplåtspapper och täck med bakduk. Låt jäsa i ca 30-45 minuter till. Grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter.

Psst. Om bröden ska serveras till en fisksoppa eller dylikt är det säkert jättegott att ha lite rivet citronskal i fyllningen också!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Kul med liten annorlunda form på bröd! Variation förnöjer :-)