De mjöl jag använder är främst ekologiskt rågmjöl (hittills från Änglamark, nu ska jag testa Saltå kvarn) och manitoba cream. Inte vet jag om manitoba cream gör någon skillnad från vanligt vetemjöl special men det var vad som fanns i skafferiet när jag började baka.
Surdegsbröd nr 1 (första brödet jag bakade med surdeg alltså):
Sportlimpa som blev ett matigt, ganska kompakt bröd med massor av rågflingor i. Jag hade dock inga rågflingor så tog vanliga havregryn blandat med fiberhavregryn istället. Brödet blev helt OK men inte fantastiskt. Receptet på brödet finns på s 63 i boken Surdegsbröd (men har även bloggats om, t ex här). Mest bestående intryck av brödet: bra bas till en enkel getosttoast med två sorters fikonkompott!
Surdegsbröd nr 2:
Fikon- och solrosbröd, baserat på Martins russin- och solrosbröd, riktigt gott! Faktiskt så gott att det förtjänar ett eget inlägg, kommer snart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar